WOONfavoriet

Dit jaar deelt één van de medewerkers van Zeeman Makelaars haar favoriete woning van die maand.

Karin's WOONfavoriet

Als we aan Karin vragen welk plan haar het meest aanspreekt, dan hoeft ze geen moment te twijfelen; het Holenkwartier in Hoorn! Vol passie deelt ze al ins and outs aan iedereen die bij haar aan tafel schuift op kantoor.

Vanaf het eerste uur is ze in gesprek met alle partijen; van architect tot aannemer en van ontwikkelaar tot interieuradviseur. Niet zo gek dat we dan ook even naar haar woning van de maand vragen…

Alhoewel ze druk is met de komende Holenkwartierfasen, kan ze het toch niet nalaten om die allerlaatste loftwoning in fase 1B aan te kaarten. Door toeval weer vrij; een buitenkansje is deze prachtige 5 kamerloft met twee woonlagen. Extra leuk; op de begane grond met dat fijne zonnige terras op het Zuidwesten.

“Kijk, als je echt iets anders dan anders wilt, dan ben je in het Holenkwartier op het juiste adres. Lekker dicht bij het Hoornse historische, gezellige stadshart met alle voorzieningen op loop- of fietsafstand. Maar ook het Holenkwartier gaat een intense beleving worden met kleinschalige verrassende commerciële ruimtes om de hoek. Wat denk je van een cappuccino drinken op het terras met je krantje op je vrije ochtend? Of je pakketje ophalen op een moment dat het jou uitkomt bij de Bring-me box.

In het Holenkwartier koop je dus niet alleen een woning maar de hele unieke beleving van een wijk; alles erop en eraan. Natuurlijk heb je bij deze loftwoning een eigen parkeerplaats in de parkeergarage en een ruime berging. En niet onbelangrijk om te melden in deze tijd: energiezuinig, gas-loos en met warmtepomp.

Karin vervolgt vol enthousiasme: “Een prachtige ruime woning die zoveel unieks biedt qua indeling. Lekker anders, met op de begane grond een fijne woonkamer annex woonkeuken. Annex? Ja, want op de verdieping hebben we naast 3 slaapkamers óók nog een woonkamer die in verbinding staat met de ruimte beneden. Toch anders? Kan! Bedenk wat je er mee wil en het kan! Ik heb al veel mogelijkheden voorbij horen komen bij de andere kopers. Van game room voor de kinderen, tot bibliotheek, televisieruimte of toch jouw eigen werkplek?”

Of ze ook nog wat andere mooie details kan noemen?: “Natuurlijk de architectuur; geweldig en onderscheidend. Maar wat denk je van die prachtige industriële trap, of die grote ramen die elk zonlicht proberen te vangen? Of juist de vide van de begane grond naar de 1e verdieping? Moet ik nog even doorgaan?”

Nee Karin, die ruimte hebben we niet in dit stukje. Maar wil jij weten waarom dit Karins Woonfavoriet van dit moment is? Kijk dan maar even op www.holenkwartier.nl Of beter, bel haar voor een vrijblijvende afspraak. Wedden dat jij dan ook enthousiast wordt? Aan Karin het laatste woord: “Zeg je wel even dat ze snel moeten zijn; het is de laatste!”

Meer

TInekes WOONfavoriet

“We zijn 2023 gestart met de verkoop van de laatste fase in plan Landsheer. Eerder al zijn er 19 starterswoningen verkocht met aansluitend 31 rijwoningen. In deze laatste fase vinden we een heel gevarieerd aanbod waarbij mijn voorkeur écht bij type Gulden ligt!

Waarom juist bij deze woning? Het is een redelijk uniek ontwerp en voor meerdere gezinssamenstellingen geschikt.

Woon je er alleen? Dan heb je een geweldige woning met 2 extra kamers voor bijvoorbeeld werkkamer en een walk-in closet.  Of zijn de kinderen (bijna) de deur uit? Dan toch nog die fijne logeerkamer naast de werkkamer. Maar geen overtollige extra verdieping die alleen maar vraagt om schoongemaakt te worden.

Ik ervaar dit huis als een soort luxe; alle comfort bij de hand in een overzichtelijke woning. En dat gewoon op 2 woonlagen. Met toch 3 slaapkamers en een fijne badkamer. En heb je die vliering gezien? Over de gehele woning een enorme bergruimte; voor de kerstboxen, de kampeerspullen en al die koffers die toch een plekje moeten vinden voor de tijd dat ze niet gebruikt worden.

Tuinieren als hobby is niet voor iedereen weggelegd. Maar buiten zitten; genieten van een kopje koffie of gezellig met vrienden iets drinken of als gezin lekker buiten eten zodra het weer het toelaat, is natuurlijk heerlijk! Kijk, en daar heb je bij deze kwadrant woning weer alle mogelijkheid toe! Maar ook de buitenruimte bij binnen betrekken, is door de 2 openslaande tuindeuren haast een luxe vanzelfsprekendheid. Alle buitenruimtes zijn georiënteerd op een zoveel mogelijk vrij uitzicht, hoe prettig! Daarnaast zorgen die grote raampartijen weer voor een zee van licht in de praktische vierkante living”

Als laatste kan Tineke het toch niet nalaten om nog even de voordelen van nieuwbouw te benoemen.

“En natuurlijk mag ik de warmtepomp, de zonnepanelen en de comfortabele vloerverwarming door de gehele woning niet vergeten te vermelden. Juist in deze tijd met de torenhoge energieprijzen zou dat een heel goede reden zijn om je te realiseren dat het dus ook anders kan. In deze duurzame, top geïsoleerde gasloze woning zit je dan wel heel goed! Duurzaam; goed voor de toekomst én voor de portemonnee: ik zeg win/win!”

Ben jij benieuwd naar type Gulden? Kijk dan op de website www.woneninlandsheer.nl

Meer