Zeeman makelaars hoorn

‘Alle begin heeft een einde’

Ruim 30 jaar geleden kwam Zeeman Advies Groep voort uit de projectontwikkelingsactiviteiten van Zeeman Vastgoed. Het was in de ogen van haar oprichters Karin Zeeman en Peter Langenberg tijd om een zelfstandig makelaarskantoor toe te voegen aan onze organisatie. In 2009 werd de naam gewijzigd in Zeeman Makelaars, om nog duidelijker te maken waar het bedrijf voor stond.

Al snel na de oprichting in 1994 kozen de oprichters voor uitbreiding van het team teneinde de positieve marktontwikkelingen het hoofd te bieden. Teamleden van het eerste en laatste uur zijn Tineke Zandvliet-Ploegstra en Birgitta Lamers-Lentink. Zij zijn 30 respectievelijk 29 jaar bij Zeeman Makelaars werkzaam geweest. Namen die bij de vele klanten een belletje zullen doen rinkelen. Zij laten een onuitwisbare stempel achter bij het bedrijf als ook in de Westfriese huizenmarkt.

In de loop der jaren groeide deze tak van het bedrijf uit tot een bekende naam in Westfriesland, waar in de loop van de tijd duizenden klanten een nieuwbouw- of bestaande woning hebben gekocht. Voor vele van deze klanten bemiddelden wij ook bij de totstandkoming van de benodigde hypotheek en/of de verzekeringen. De teamgrootte wisselde af en toe in de tijd, afhankelijk van de activiteiten die op dat moment werden aangeboden. Samenwerking met andere bedrijven en makelaars werd omarmd als dat tot wederzijdse kruisbestuiving kon leiden. Denk bijv. aan de ‘Woontas’, die een begrip werd onder huizenkopers.

Maar…. alle begin heeft ook een einde. Dat moment is nu gekomen. De oprichters Karin en Peter hebben er na 30 jaar een punt achter gezet. We kijken terug op een geweldige tijd, waarin we lief en leed hebben gedeeld. Vanaf nu verleggen we de koers naar activiteiten die ons in nieuwe vaarwateren gaan brengen. 

We danken iedereen voor de vaak jarenlange samenwerking, het in ons en ons team gestelde vertrouwen en de lol die we met elkaar hebben gehad!

Karin & Peter, Birgitta & Tineke

uigelichte afbeelding_Peter
uigelichte afbeelding_Karin
Wie zijn wij

Peter Langenberg en Karin Zeeman

Peter Langenberg en Karin Zeeman vormen de directie van Zeeman Makelaars. Zeeman Makelaars is hun geesteskind. Een makelaardij, die staat als een huis. Een van de meest toonaangevende makelaarskantoren voor verkoop van nieuwbouwwoningen in Westfriesland. Een makelaardij, waar wij uiteraard trots op zijn. En een makelaardij voor jou!

Het Zeeman Makelaar team staat voor je klaar!

Tineke
Zandvliet-Ploegstra

Tineke Zandvliet-Ploegstra is er één van het eerste uur! In 1994 is zij als makelaar bij Zeeman Makelaars gestart. Zij houdt zich als makelaar hoofdzakelijk bezig met de verkoop en coördinatie van alle Westfriese nieuwbouwplannen. Menig koper heeft de afgelopen 25 jaar bij haar aan tafel gezeten. Praten kan ze goed, luisteren nóg beter.

“De diversiteit in zowel woningen als in kopers maken dit werk uitermate boeiend. Een huis is niet alleen een bouwnummer en een cliënt is niet alleen een koper. Het voelt voor mij als een voorrecht om de kopers te kunnen helpen bij wellicht de grootste aankoop in hun leven. De wensen die zij bij ons ventileren omtrent hun nieuwe “thuis” kunnen wij rechtstreeks bespreekbaar maken bij de projectontwikkelaar, aannemer of architect. Zo denken we met z’n allen mee.
En niets is leuker om van kopers na oplevering leuke berichtjes en foto’s van hun droomhuis te krijgen. Dan weet je dat je het met elkaar goed hebt gedaan!”

Birgitta
Lamers-Lentink

Birgitta Lamers-Lentink is eveneens al jaren een vast en vertrouwd gezicht bij Zeeman Makelaars! In 1995 is zij het team komen versterken en als receptioniste/telefoniste gestart. In de loop van de jaren heeft zij de diverse facetten van de makelaardij doorlopen. een echte allrounder dus! Als jij belt is er een grote kans dat je haar aan de telefoon krijgt en ze direct jouw vraag beantwoordt.

“ Ik ben binnen Zeeman Makelaars verantwoordelijk voor de ondersteuning van de makelaars met betrekking tot alle voorbereiding van de nieuwbouwplannen, van het organiseren van informatie avonden, het opmaken en laten plaatsen van advertenties tot het uitwerken en opstellen van de koop- en aannemingsovereenkomsten. Een spil tussen aannemer, projectontwikkelaar, notaris en garantiestichting.

De ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan komt nu het team Zeeman Makelaars dagelijks goed van pas en op jouw vraag zoek ik het antwoord!”

Het ontstaan van Zeeman makelaars

Op 8 maart 1994 is Zeeman Makelaars ontstaan als logisch vervolg op de zelfstandige verkoop van nieuwbouwwoningen door planontwikkelaar ZeemanVastgoed. Destijds achtten wij de tijd rijp voor de oprichting van een aparte makelaardij, die in veel bredere zin kon voldoen aan de wensen van de kopers. Achteraf een uitstekende beslissing, gezien de rol die Zeeman Makelaars nu op de Westfriese woningmarkt speelt. Dit blijkt onder meer uit het feit dat meerdere grote opdrachtgevers ons weten te vinden.

Ons enthousiaste team is dagelijks in touw voor jou. En zij zijn succesvol. 

Onze filosofie is simpel: de beste zijn!  Ook jou willen wij graag tot onze tevreden cliënten rekenen. Neem de proef op de som ( voor zover je dat nog niet hebt gedaan! ) en maak een afspraak. Wij zijn er tenslotte voor jou.