Holenkwartier: wonen en financieren op je eigen, eigenzinnige wijze

Deze maand laten we Vincent van Buuren aan het woord, eigenaar en erkend financieel adviseur van Huis en Hypotheek aan het Breed in Hoorn. Samen met zijn enthousiaste collega’s vormen zij een hecht en vakkundig team dat altijd klaar staat voor zijn cliënten. Betrokkenheid en uitdagingen zijn 2 van hun sterke eigenschappen die Vincent hoog in het vaandel heeft staan. Hier ben je dus in de beste handen, lees maar eens mee…

Holenkwartier: wonen en financieren op je eigen, eigenzinnige wijze
De verkoop van de eerste woningen in het Holenkwartier in Hoorn is op 26 mei gestart. Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe en eigenzinnige manier van wonen. Het Holenkwartier is immers een unieke stadswijk, met een mix van wonen, werken, cultuur en ontspannen. Veelzijdig en zeer gericht op persoonlijke wensen en behoeften. Geen wonder dat Huis & Hypotheek graag meedenkt over specifieke manieren om deze woningen te financieren.

Leuk weetje aan het Holenkwartier-project is dat de woningen voorzien worden van allerlei duurzame en energiezuinige toepassingen. Dat is niet alleen fijn voor de energielasten, maar ook voor de hypotheek. De energiezuinigheid van een woning heeft namelijk rechtstreeks gevolgen voor de hypotheek. Naast de standaard voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning, uiteraard. Want ook die zijn legio.

De voordelen van een nieuwbouwwoning
Wie voor het eerst een huis koopt, heeft logischerwijs twee keuzes: een bestaande woning of een nieuwbouwwoning. Kies je voor een bestaande woning, dan zie je direct wat je hebt. Je kunt de buurt ontdekken, je ontdekt de leefbaarheid.

Kies je voor een nieuwbouwwoning, dan profiteer je weer van andere voordelen. De belangrijkste: je weet altijd wat het kost. De vraagprijs staat vast, dus geen gedoe met biedingen of inschrijvingen. Dat scheelt een hoop stress. Bovendien koop je de woning Vrij Op Naam (VON); je betaalt geen Kosten Koper (KK). Zo bespaar je direct al vele duizenden euro’s die je prima kunt gebruiken om je huis naar je eigen wensen in te richten. Want dat is ook een voordeel van een nieuwbouwhuis: er is vaak nog veel ruimte voor je eigen woonwensen.

Heeft het kopen van een nieuwbouwwoning dan geen nadelen? ’t Is maar hoe je ’t bekijkt. Meestal moeten de woningen nog gebouwd worden. Je kunt er dus niet meteen in, hoe graag je het ook zou willen. Maar je hebt zo wel meer tijd om te sparen. En bovendien: af en toe een tripje naar je huis in wording is altijd een welbesteed uitje.

Heb je een beetje een beeld van het Holenkwartier? Lijkt het je leuk te wonen op een echt unieke plek, waar van alles te doen is? Mooi zo. Hoorn is een ongelofelijk leuke stad, het centrum is nog geen tien minuten fietsen. Die fiets kun je overigens ook gebruiken om West-Friesland te ontdekken, met de mooiste landschappen van Nederland; dijken, natuurgebieden, bloemenvelden en eindeloos veel ruimte. Een plek waar je wilt blijven.

Het enige wat je nog moet regelen is de hypotheek. Maar hoe kies je de juiste adviseur? Huis & Hypotheek heeft wat dat betreft een aantal behoorlijk argumenten. Als het om het Holenkwartier gaat: wij kennen het project. Wij weten alles over de bouw, de isolatie, de duurzaamheid en de financiële ruimte die daarbij hoort. Daarnaast is Huis & Hypotheek al heel lang ervaren op het gebied van financieel advies en hypotheekverstrekking. Daardoor kennen wij de mogelijkheden. Of je nu in vaste dienst bent, ondernemer of Zzp’er, wij weten de weg. Iedere situatie is anders, ons doel is dat je zo prettig mogelijk kunt wonen straks, letterlijk én figuurlijk. En dat is wel zo prettig in een wereld vol regels en financiële voorschriften.

Wil je weten wat jouw – of jullie – mogelijkheden zijn? Maak snel een afspraak (0229-285151), wij maken graag een plaatsje voor je vrij in de agenda. Liever ’s avonds? Gaan we regelen.

Laatste nieuws

taart + 1e post (Facebook-bericht)

30 jaar Zeeman Makelaars!

kerst 2023

Fijne feestdagen!

1

Bouwupdate Reigersborg in Hoogkarspel

type-appartement-Munt_def-1200x900

Inloopuurtje!

okt. 2023 (1)

Bouwupdate Aan ’t Laantje in de Bangert & Oosterpolder

Volg ons ook op social media: