Volg ons op   voor het laatste project nieuws!

NIEUWS

Feestelijke officiƫle handeling fase 2b

dinsdag 7 november 2017

Projectontwikkelaar ZeemanVastgoed, Ooms Bouw en gemeente Koggenland hebben een feestelijk tintje gegeven aan de start bouw van fase 2b in de nieuwe woonwijk Buitenplaats in De Goorn. In Buitenplaats zijn de woningen in fase 1 inmiddels bewoond en is fase 2a volop in aanbouw.

De resterende ontwikkeling van de wijk is voorzien in de komende 4 à 5 jaar.
Vrijdagochtend 3 november jl. heeft wethouder Knijn de officiële paal geslagen. Alle kopers en betrokken partijen waren uitgenodigd voor het bijwonen van deze feestelijke gebeurtenis.

Buitenplaats fase 2b omvat in totaal 28 koopwoningen bestaande uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Alle woningen zijn reeds verkocht.

In de wijkopzet is een heldere structuur neergelegd, die zorgvuldig is ingepast in het landschap. Er is gekozen voor royale individuele percelen in combinatie met een robuuste maatvoering van het openbaar gebied. Het gevolg is een speels samenspel van woningen, straten, groen en water. Het stratenpatroon is logisch en herkenbaar. Buitenplaats wordt hiermee een woonwijk, die de tand des tijds moeiteloos kan doorstaan.

De openbare ruimte zal zoveel mogelijk duurzaam worden ingericht. Groen en water spelen een hoofdrol in de wijkbeleving. Er komen veel natuurlijke, doorgaande oevers langs de watergangen. En bovendien kenmerkt de wijk zich straks door de ruime aanwezigheid van bevaarbaar open water.

Belangstellenden kunnen zich reeds aanmelden voor de volgende fase, welke in het voorjaar in verkoop zal gaan, via makelaardij@zeeman.nl.