Volg ons op   voor het laatste project nieuws!

NIEUWS

Groen licht voor bouw winkelcentrum Bangert en Oosterpolder in Zwaag

maandag 13 juni 2016

HOORN – De gemeente Hoorn heeft ingestemd met de plannen voor het winkelcentrum met daarboven appartementen van Deen Vastgoed en Woningstichting Het Grootslag. Het winkelcentrum komt te liggen aan de Hollandse Cirkel (tussen De Kreek en De Strip). De vergunning voor de bouw is op 29 mei 2016 afgegeven. De voorbereidingen voor de bouw gaan binnenkort beginnen.

Het plan bestaat uit een supermarkt en zeven kleine winkels voor de dagelijkse behoeften. Daarboven komen 56 (zorg)woningen. De gemeente ontwerpt het plein voor het winkelcentrum en richt de openbare ruimte in.

Koopovereenkomst

In mei 2015 sloten de gemeente Hoorn en Deen Vastgoed een koopovereenkomst voor de grond waar een supermarkt, zorgappartementen en twee winkelblokken worden gebouwd. Tegelijkertijd gingen Deen Vastgoed en woningstichting Het Grootslag akkoord om samen de supermarkt en de seniorenwoningen erboven te bouwen.

Projectwethouder Theo van Eijk: “Deen en Het Grootslag doen een mooie investering voor de wijk en voor de senioren die een mooi appartement zoeken met zorg aan huis. Dit past binnen de visie voor de wijk. Namelijk het dorpse gevoel van alles in de buurt. De gemeente zorgt daarbij voor een passende uitstraling van de omgeving.”

Supermarkt en kleine winkels

Het plan bestaat uit een supermarkt en zeven kleine winkels. Deze winkels zijn een aanvulling op de supermarkt. Boven de supermarkt en de winkels in het middenblok bouwt Woningstichting Het Grootslag in totaal 56 (zorg)woningen. De woningen zijn appartementen voor senioren, waar Wilgaerden zorg gaat leveren. Boven de winkels van de naastgelegen blokken worden appartementen gebouwd.

Jan van Rhienen, Deen Vastgoed: “Bangert en Oosterpolder is een mooie en frisse nieuwbouwwijk voor veel jonge gezinnen. DEEN is bij uitstek een supermarkt die zich richt op gezinnen, omdat we een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.”

Voorbereidingen

De omgevingsvergunning voor het bouwen van de winkels en de zorgappartementen is door de gemeente verleend. Dit betekent dat de voorbereidingen voor de bouw nu echt kunnen beginnen. De gemeente gaat het terrein klaarmaken voor de bouw. De omgevingsvergunning voor de beide zijblokken wordt in juni aangevraagd.

Eerste winkels open

De bouw van het winkelcentrum begint in oktober/november van dit jaar. De verwachting is dat het een jaar later, in november 2017, klaar is. In december kunnen dan de eerste winkels open. De gemeente gaat de komende tijd aan de slag met een ontwerp voor het plein van het winkelcentrum en het openbaar groen.

Woningmarkt trekt aan

In 2008 maakten de gemeente Hoorn en Deen Vastgoed afspraken over een permanente supermarkt in de Bangert en Oosterpolder. Tot die tijd zorgde Deen voor een tijdelijke supermarkt. Door de tegenvallende woningmarkt groeide het aantal bewoners van de Bangert en Oosterpolder minder snel en liet de uiteindelijke supermarkt nog even op zich wachten. Maar nu gaat het winkelcentrum snel gebouwd worden.
 

bron: onswestfriesland.nl